Recensies


Leefstijlcoaching

Alex (43) is met het  COOL programma 25 kilo afgevallen en is heel blij met zijn nieuwe leefstijl.

Allereerst vond ik het erg leuk om de mensen die deelnemen aan de cursus en Rina te leren kennen. Leuk ook om de verschillende verhalen achter elke cursist aan te horen. Ik zelf was al enige tijd voor de cursus begonnen om mijn levensstijl aan te passen en te veranderen. Zo ben ik me netjes gaan houden aan 3x per dag te eten waar ik voorheen het ontbijt altijd oversloeg. Daarnaast ben ik langzaam begonnen met meer te bewegen, eerst wandelen (van kleine stukjes naar aardige wat kilometers). Dit resulteerde in aardig wat lichaamsgewicht afname. Doordat ik veel minder woog begon ook het sporten veel makkelijker en leuker te worden. Lees meerCarla (59) heeft als doel af te vallen en weer lekkerder in haar vel te zitten. Zij doet mee met het COOL programma.

"Mijn mindset verandering is een grote winst!" Begin 2021 heb ik me opgegeven voor het ‘Coolprogramma’ bij Rina Zijgers van TriSmiles. Een van de beste beslissingen die ik de afgelopen tijd heb genomen! Gezond zijn, maar ook gezond blijven lijken ineens niet meer zo gewoon te zijn toen mijn man op een veel te jonge leeftijd in 2019 overleed aan kanker. Daarna brak de corona uit en zijn er in mijn werkomgeving veel mensen aan COVID-19 overleden. Lees hier meer.


Giedi Krechting (43)  had als doel af te vallen en meer zelfverzekerder in het leven te staan. Dit is haar gelukt met mijn 1 op 1 programma.

"Ik heb bewust gekozen om dit 1 op 1 traject voor mezelf te gaan doen. De sessies met Rina waren prettig; geen moment mezelf ongemakkelijk gevoeld. Ik kan niet zeggen dat ik alles wat we besproken hebben, heb onthouden, maar denk soms nog wel aan belangrijke puntjes terug en breng deze ook in praktijk."


Francisca de Vries (41) vindt het hoog tijd om haar leefstijl te verbeteren en af te vallen. Ze heeft dit al zo vaak geprobeerd, maar diëten lukt haar niet. Tien maanden later is zij al 10kg kwijt, zonder te diëten. 

Mijn ervaring met Rina als leefstijlconsulente/coach is dat ik vind dat ze een rustige persoon is, dat ze samen met je kijkt naar wat het “probleem” is, wat je er al aan heb gedaan en wat je er nog aan zou kunnen doen. Hierin helpt ze je met het bedenken van oplossingen en kauwt ze je niets voor maar laat je vooral zelf nadenken. Ook vind ik het leuk dat ze variatie bracht in de manier van haar sessies. Het ene moment zitten we in haar keuken en het volgende in het park een stukje verderop. Heerlijk. Nu zijn we een aantal maanden verder en ben ik aardig op weg naar voor mij een goede en gezonde leefstijl die bij mij past.


Chantal Elsman (27) kwam heel ongelukkig bij mij binnen. Ze had weinig zelfvertrouwen en was ook flink aangekomen afgelopen paar jaar. Een half jaar later schrijft ze onderstaand verhaal en heeft zij veel van haar slecht gewoonten voor altijd veranderd.

Wat ik heel fijn vond aan de gesprekken met Rina is dat ik mijn verhaal kwijt kon. Na elke sessie ging ik met een opgelucht gevoel naar huis. Ik kon er weer even tegenaan om ook zelf de stappen te zetten naar een gezondere leefstijl. Dat heb ik hiervoor ook geprobeerd, maar dat kon ik niet lang volhouden.

 

Mijn doel was om meer te bewegen, gezonder te eten, stoppen met emotie eten en om makkelijker nee te kunnen zeggen tegen de ongezonde dingen. Ik vond het ergens ietswat beschamend, maar toch heel prettig dat Rina mee kon kijken naar mijn eetpatroon, zodat zij mij kon helpen met wat ik wel kan eten in de gezondere stijl. Ze laat je denken over welke stappen je zelf kunt zetten naar een gezondere leefstijl of wat er zich daarnaast nog afspeelt. Dat was soms wat lastig, maar wel prettig. Zo draai je langzamerhand zelf de knop om naar een gezonder leven en is dit ook veel makkelijker vol te houden. Ik pak nu ook veel sneller wat fruit of groente als ik zin heb om te ''snacken''. De tips die Rina heeft gegeven heb ik gebruikt en voor mijn gevoel kan en ga ik dit mijn levenlang volhouden.


Voedingsadvies

Beatriz van Dijk (38) wil afvallen, maar is al best sportief. Wat zorgt ervoor dat het niet lukt?

Ik ben voor een voedingsadvies langs Rina geweest, een enthousiaste leefstijlcoach. Rina is specialist op het gebied van gedrag en keuzes omtrent leefstijl. Samen hebben we eerst naar mijn eetpatroon en beweegpatroon gekeken. Hiervoor heb ik eerder 3 dagen lang mijn eetpatroon bijgehouden. Mijn wens is om gezond af te vallen. Behalve dat Rina informatie over mijn  eetpatroon nodig had, was het ook van belang dat beweging, slaap en stressbestendigheid meegepakt worden. Ik was erg tevreden over bezoek bij Rina. Ik had baat dat zij even meekeek en mij door haar vragen door heeft laten denken en haalbare doelen heeft laten opstellen waarmee ik gezond kan afvallen. Op het gebied van voeding heb ik doelen opgezet hoe een ''gezond" eetpatroon voor mij eruit ziet om in balans te blijven in combinatie met werk en sport. Het is fijn dat een leefstijlcoach helpt om gedrag en denkpatronen te veranderen. De tips ga ik nu in de praktijk toepassen. En om het me makkelijker te maken heeft Rina mij een paar gerechten gemaild.


Triathlon en voedingsadvies

Thijs Rood (35) traint al een tijdje bij TriSmiles en gaat in 2020 zijn eerste hele triathlon doen. Ook een goed voedingsadvies is daarbij heel belangrijk.

 

Al vanaf het eerste gesprek merk je dat Rina ook echt geïnteresseerd is in jou als persoon. Maar ook dat ze met veel enthousiasme en passie over haar werk kan vertellen. Nu is het altijd afwachten hoe het verder verloopt, want een kennismaking zegt niet altijd of de trainingen ook echt werken! We zijn nu inmiddels 8 maanden verder en ik kan je vertellen dat ik geen betere coach had kunnen wensen/vinden!

 

Hier de belangrijkste punten waarom ik dat vind:

  • Rina maakt een schema naar aanleiding van jouw behoefte
  • Er is geregeld contact met elkaar via telefoon, app, mail
  • Het schema dat Rina maakt is leuk, uitdagend en afwisselend. Geen enkele training is saai! Deze trainingen worden in Trainings Peak gezet. Hierin kun je precies zien welke training je wanneer moet doen en uiteraard wat je in de training moet doen. Ook kun je hierin aangeven hoe de training is verlopen.
  • Wat ik ook erg belangrijk vind, is dat Rina als coach erg betrokken is. Zo stuurt ze altijd een bericht naar je toe als je een belangrijke wedstrijd hebt. Ze vraagt altijd hoe een wedstrijd ging. Maar ook als luisterend oor! Want veel wedstrijden gaan niet altijd zoals het moet en dan moet je als sporter je gal af en toe spuwen.

Triathloncoaching

Gerrit Visser heeft in 2017 Challenge Almere gefinisht, zijn eerste hele triathlon. Dit zei hij over zijn coach ervaringen: 

"Ik heb bewust voor jou gekozen i.v.m. je bijna altijd positieve en vrolijke uitstraling, iets wat ik nogal eens mis. Ik kon je altijd mailen, en ook de opbeurende telefonische gesprekken hebben me door de laatste zware maanden heen geholpen.”


Michiel Kroese heeft op schema’s een prachtige tijd van 3u 48 min gelopen in de marathon van Praag in 2016. In 2017 deed hij zijn eerste IRONMAN en de jaren erna volgen er meer.

“Na een paar marathons gelopen te hebben in de respectable tijd van 4 uur min een beetje en 4 uur plus een beetje, was het tijd voor de volgende stap. Eind zomer 2016 heb ik een 1/8 triathlon mogen beleven in het dorp van mijn ouders op de rand van Twente en in datzelfde jaar coachte Rina mij naar een 4 uur min een beetje-marathon in Praag. Nou, aangezien een en een twee is, vond ik het wel tijd voor een Ironman. Het fietsen en lopen leken mij geen probleem, echter ik kon geen borstcrawl…  Een lang gekoesterde wens kon alsnog in vervulling gaan, ik wilde de borstcrawl altijd al graag onder de knie krijgen.”