Recensies

Leefstijlcoaching

Francisca de Vries (41) vindt het hoog tijd om haar leefstijl te verbeteren en af te vallen. Ze heeft dit al zo vaak geprobeerd, maar diëten lukt haar niet.

Mijn ervaring met Rina als leefstijlconsulente/coach is dat ik vind dat ze een rustige persoon is, dat ze samen met je kijkt naar wat het “probleem” is, wat je er al aan heb gedaan en wat je er nog aan zou kunnen doen. Hierin helpt ze je met het bedenken van oplossingen en kauwt ze je niets voor maar laat je vooral zelf nadenken. Ook vind ik het leuk dat ze variatie bracht in de manier van haar sessies. Het ene moment zitten we in haar keuken en het volgende in het park een stukje verderop. Heerlijk. Nu zijn we een aantal maanden verder en ben ik aardig op weg naar voor mij een goede en gezonde leefstijl die bij mij past.


Triathlon en voedingsadvies

Thijs Rood (35) traint al een tijdje bij TriSmiles en gaat in 2020 zijn eerste hele triathlon doen. Ook een goed voedingsadvies is daarbij heel belangrijk.

 

Al vanaf het eerste gesprek merk je dat Rina ook echt geïnteresseerd is in jou als persoon. Maar ook dat ze met veel enthousiasme en passie over haar werk kan vertellen. Nu is het altijd afwachten hoe het verder verloopt, want een kennismaking zegt niet altijd of de trainingen ook echt werken! We zijn nu inmiddels 8 maanden verder en ik kan je vertellen dat ik geen betere coach had kunnen wensen/vinden!

 

Hier de belangrijkste punten waarom ik dat vind:

  • Rina maakt een schema naar aanleiding van jouw behoefte
  • Er is geregeld contact met elkaar via telefoon, app, mail
  • Het schema dat Rina maakt is leuk, uitdagend en afwisselend. Geen enkele training is saai! Deze trainingen worden in Trainings Peak gezet. Hierin kun je precies zien welke training je wanneer moet doen en uiteraard wat je in de training moet doen. Ook kun je hierin aangeven hoe de training is verlopen.
  • Wat ik ook erg belangrijk vind, is dat Rina als coach erg betrokken is. Zo stuurt ze altijd een bericht naar je toe als je een belangrijke wedstrijd hebt. Ze vraagt altijd hoe een wedstrijd ging. Maar ook als luisterend oor! Want veel wedstrijden gaan niet altijd zoals het moet en dan moet je als sporter je gal af en toe spuwen.

Triathloncoaching

Gerrit Visser heeft in 2017 Challenge Almere gefinisht, zijn eerste hele triathlon. Dit zei hij over zijn coach ervaringen: 

"Ik heb bewust voor jou gekozen i.v.m. je bijna altijd positieve en vrolijke uitstraling, iets wat ik nogal eens mis. Ik kon je altijd mailen, en ook de opbeurende telefonische gesprekken hebben me door de laatste zware maanden heen geholpen.”


Michiel Kroese heeft op schema’s een prachtige tijd van 3u 48 min gelopen in de marathon van Praag in 2016. In 2017 deed hij zijn eerste IRONMAN en de jaren erna volgen er meer.

“Na een paar marathons gelopen te hebben in de respectable tijd van 4 uur min een beetje en 4 uur plus een beetje, was het tijd voor de volgende stap. Eind zomer 2016 heb ik een 1/8 triathlon mogen beleven in het dorp van mijn ouders op de rand van Twente en in datzelfde jaar coachte Rina mij naar een 4 uur min een beetje-marathon in Praag. Nou, aangezien een en een twee is, vond ik het wel tijd voor een Ironman. Het fietsen en lopen leken mij geen probleem, echter ik kon geen borstcrawl…  Een lang gekoesterde wens kon alsnog in vervulling gaan, ik wilde de borstcrawl altijd al graag onder de knie krijgen.”