CooL - Coaching op Leefstijl

Groepscoaching betaald door de zorgverzekering


Video waarbij Rina iets meer vertelt over CooL!

Wil je ECHT veranderen en aan de slag met jouw gezondere leefstijl zonder te diëten? Dit kan met het 

2-jarig groepsprogramma Coaching op Leefstijl (CooL). Er zijn 16 groepssessies in 2 jaar tijd. Er zijn maximaal 12 plekken beschikbaar per groep. We starten altijd met een intake. 

 

CooL is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) die betaald wordt uit de basisverzekering. Je betaalt ook geen eigen bijdrage. 

 


Wanneer zijn de volgende groepen?

Vrijdag groep 11.30 - 13.00u.

1e groepssessie: 6 september 2024

Aantal plekken beschikbaar: 4

Woensdag groep 15.30 - 17.00u

1e groepssessie: 15 januari 2025

Aantal plekken beschikbaar: 12


Let op! De groepssessies zijn in principe altijd op dezelfde dag en tijdstip en zijn circa elke 4-6 weken. Er zijn maximaal 12 plekken beschikbaar per groep. 

 

En vind je het niet prettig in een groep of wil je eerder aan de slag dan dat er een groep ingepland staat?  Plan gerust een bel afspraak in. We kijken samen wat er mogelijk is.  


 

Voorwaarden om mee te doen

  • Ik werk alleen met cliënten die zelf bereid zijn aan zichzelf te werken en ECHT willen veranderen.
  • Daarnaast moet je een BMI hebben tussen de 25 en 30 met aanvullende risicofactoren, zoals verstoorde bloedsuikerspiegel waarden of verhoogde kans op hart- en vaatziekten. 
  • Of een BMI hebben boven de 30 en dus ernstig overgewicht.

Inhoud programma

Het is een 2-jarig programma waarbij we alle thema's rondom gezonde leefstijl aanpakken. Denk aan voeding, beweging, slaap, ontspanning en mindset verandering. We gaan niet samen sporten, maar jij wordt wel tot actie gezet om meer in beweging te komen. Het doel is een gezondere leefstijl, betere mindset en gewichtsverlies. Het CooL programma bestaat uit 6 individuele gesprekken en 16 groepssessies, verdeeld over 2 jaar. De eerste 12 maanden zijn het meest intensief, de overige 12 maanden staan in het teken van de nieuw geleerde gewoonten te blijven volhouden.

 

Wil jij ECHT veranderen?

Er wordt gestart met een intake. Ik vind het heel belangrijk om te werken met cliënten die ECHT met zichzelf aan de slag willen en bereid zijn hier 2 jaar in te investeren. Ook moet jij je aan anderen in de groep open willen stellen. Dan levert het programma ook echt iets op. De intake is daarom voor mij erg belangrijk. In de intake bepalen we samen of dit programma geschikt is voor jou. Het programma wordt georganiseerd en uitgevoerd door mijzelf: Rina Zijgers, leefstijlcoach bij TriSmiles. Ik werk samen met fysiotherapiepraktijk Isokin.

 

Waar zijn de sessies?

Het CooL programma wordt uitgevoerd in het gezondheidscentrum boven de praktijkruimte van Isokin aan Jean Monnetpark 23 in Apeldoorn. Heb je interesse in de groep? Neem contact op. 

 

CooL bewezen effectief

CooL is een bewezen effectief programma en bedoeld voor mensen die gemotiveerd met hun leefstijl aan de slag willen. Het Expertisecentrum Leefstijlinterventies en KABIZ zien erop toe dat de uitvoerders voldoen aan de voorwaarden van het programma en gecertificeerd zijn en blijven.

 

Verwijzing van de huisarts

Een verwijzing van de huisarts is nodig om deel te mogen nemen en om dit programma vergoed te krijgen vanuit jouw zorgverzekering. 

 

Vragen of eerste telefonisch kennismaken?

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met mij op of plan hieronder een telefonische afspraak met mij in.