Carla (59)

Carla heeft als doel af te vallen en weer lekkerder in haar vel te zitten. Zij doet mee met het COOL programma.

"Mijn mindset verandering is een grote winst!" Begin 2021 heb ik me opgegeven voor het ‘Coolprogramma’ bij Rina Zijgers van TriSmiles. Een van de beste beslissingen die ik de afgelopen tijd heb genomen! Gezond zijn, maar ook gezond blijven lijken ineens niet meer zo gewoon te zijn toen mijn man op een veel te jonge leeftijd in 2019 overleed aan kanker. Daarna brak de corona uit en zijn er in mijn werkomgeving veel mensen aan COVID-19 overleden. Door deze ervaringen werd ik nog meer bewust dat je als mens op sommigen dingen geen invloed hebt, maar waar je wél invloed op hebt daarin kun je zelf keuzes maken. Ik wilde gaan voor gezondheid en in mijn geval betekende dat ik iemand wilde vinden die me zou gaan begeleiden met het afvallen én ik wilde een sport zoeken waar ik plezier in zou gaan krijgen. Beiden had ik snel gevonden! In februari begon ik enthousiast bij Rina aan het ‘Coolprogramma’ en daarnaast startte ik 2x in de week met de ‘small group’ (voorloper van bootcamp) bij Roy Bootcamp.

 

Even iets over het ‘Coolprogramma’. Twee jaar komen we ongeveer een keer in de drie weken in een kleine groep bijeen en volg je een zeer gevarieerd programma die mij in ieder geval nieuwe inzichten hebben gegeven. Maar wat vooral van belang is is dat er bewustwording plaatsvindt in de keuzes die je maakt. Daarbij kun je met Rina geen betere begeleidster treffen vanwege oog voor iedereen in het groepsgebeuren; positief denkend; oplossingsgericht en haar heldere uitleg. De afgelopen tijd hebben we uiteenlopende onderwerpen besproken zoals: kom in beweging; een start met gezonder eten; stressmanagement en ontspanning; inzicht in je eigen voedingspatroon en hebben er individuele gesprekken plaatsgevonden. Daarbij konden alle bijeenkomsten ook ondanks corona plaatsvinden dan wel online, buiten of op 1,5 meter afstand binnen.

 

In de groepsapp die is aangemaakt worden interessante inspiratiefilmpjes en tips gedeeld zoals goede kookboeken, podcasts en af en toe staat er een oproep om te wandelen met degenen die kunnen en zin hebben. Zo’n groepsapp is ook even handig toen er een mooi overzicht werd gemaakt over ‘het vat van zelfwaardering’. Er wordt even een foto gemaakt en iedereen kan het rustig thuis nog even bekijken.

 

Nu alweer 5 maanden verder voel ik me energieker dan 3 jaar geleden en ik merk dat ik langzaam door een veranderende mindset ik andere keuzes maak in niet alleen voeding en beweging, maar ook andere keuzes maak die het leven aangenamer maken én een mooie bijkomstigheid ik ben 3 kilo afgevallen. Ik kan het zeker iedereen aanraden!

 

Carla

Op haar eigen verzoek wil Carla niet herkenbaar in beeld.