Alex (43) is met het  COOL programma 25 kilo afgevallen en is heel blij met zijn nieuwe leefstijl.

Allereerst vond ik het erg leuk om de mensen die deelnemen aan de cursus en Rina te leren kennen. Leuk ook om de verschillende verhalen achter elke cursist aan te horen. Ik zelf was al enige tijd voor de cursus begonnen om mijn levensstijl aan te passen en te veranderen. Zo ben ik me netjes gaan houden aan 3x per dag te eten waar ik voorheen het ontbijt altijd oversloeg. Daarnaast ben ik langzaam begonnen met meer te bewegen, eerst wandelen (van kleine stukjes naar aardige wat kilometers). Dit resulteerde in aardig wat lichaamsgewicht afname. Doordat ik veel minder woog begon ook het sporten veel makkelijker en leuker te worden. 

 

Dankzij de cursus heb ik veel andere dingen geleerd zoals het goed onderhouden van de juiste voeding en een stuk gezondere voeding wat ook weer resulteerde in gewichtsafname. Wat me wel verbaasde was de openheid van de mede cursisten, iedereen deed zijn of haar verhaal heel open en iedereen had eigenlijk wel zijn of haar “rugzakje” waarom men deelneemt aan deze cursus. Door zo open en eerlijk met elkaar om te gaan creëer je een prettige sfeer waarin iedereen zijn zegje kan doen en waarbij iedereen luisterde en oprecht geïnteresseerd was in mekaar.

 

Wat ik het meest aan de cursus heb gehad zijn de “tools” waardoor je dingen makkelijker kan vast houden maar waar er ook ruimte is om af toe die dingen te eten of drinken die niet goed voor je zijn en zo dus een balans in je leven krijgt waarbij het goede en gezonde de overhand heeft ten opzichte van het verkeerde en ongezonde. Ook de verschillende onderdelen waren erg leuk (al had je er uiteraard ook een aantal bij zitten waar je wat minder mee kon of had). 

 

Ondanks dat ik eerder mee stop (ik heb namelijk het idee dat het dusdanig goed gaat en ik mijn levensstijl heb aangepast) heb ik el het idee dat het erg heeft bijgedragen aan het feit dat ik inmiddels bijna 25 kilo ben afgevallen en waardoor ik dus veel beter in mijn vel zit en gezonder ben.

Met vriendelijke groet,

Alex Hoksbergen