Triathlon en voedingsadvies

Thijs Rood (35) traint al een tijdje bij TriSmiles en gaat in 2020 zijn eerste hele triathlon doen. Ook een goed voedingsadvies is daarbij heel belangrijk.

 

Al vanaf het eerste gesprek merk je dat Rina ook echt geïnteresseerd is in jou als persoon. Maar ook dat ze met veel enthousiasme en passie over haar werk kan vertellen. Nu is het altijd afwachten hoe het verder verloopt, want een kennismaking zegt niet altijd of de trainingen ook echt werken!

We zijn nu inmiddels 8 maanden verder en ik kan je vertellen dat ik geen betere coach had kunnen wensen/vinden!

Hier de belangrijkste punten waarom ik dat vind:

  • Rina maakt een schema naar aanleiding van jouw behoefte
  • Er is geregeld contact met elkaar via telefoon, app, mail
  • Het schema dat Rina maakt is leuk, uitdagend en afwisselend. Geen enkele training is saai! Deze trainingen worden in Trainings Peak gezet. Hierin kun je precies zien welke training je wanneer moet doen en uiteraard wat je in de training moet doen. Ook kun je hierin aangeven hoe de training is verlopen.
  • Wat ik ook erg belangrijk vind, is dat Rina als coach erg betrokken is. Zo stuurt ze altijd een bericht naar je toe als je een belangrijke wedstrijd hebt. Ze vraagt altijd hoe een wedstrijd ging. Maar ook als luisterend oor! Want veel wedstrijden gaan niet altijd zoals het moet en dan moet je als sporter je gal af en toe spuwen.

Als coach is Rina niet altijd tevreden met een antwoord dat ik geef. Rina vraagt dan door, net zolang tot ze tevreden is. Uiteraard is dit wel eens vervelend, maar het zet je wel aan het denken. Je komt verder dat dat standaard antwoord wat je anders altijd geeft. Hierdoor haalt ze altijd het onderste uit de kan en daar word ik een betere sporter van. Als sporter ben je veelal alleen bezig met je trainingen en vergeet je veel andere zaken die van belang zijn. Denk maar eens aan je voeding! Naast de trainingen die je doet, is eten eigenlijk ook een soort training. Rina kan jou hier fantastisch bij helpen! Dit gesprek, over voeding, heeft mij als sporter doen inzien dat ik veel beter moet letten op mijn voeding! En daarom vind ik Rina een top coach, omdat ze beschikt over het volledige plaatje!