CooL - Coaching op Leefstijl

Groepscoaching betaalt door de verzekeraar


Video waarbij Rina iets meer vertelt over CooL!

Wil je ECHT veranderen en aan de slag met jouw gezondere leefstijl zonder te diëten? Dit kan met het 2-jarig groepsprogramma Coaching op Leefstijl (CooL). De volgende groep start in mei 2023. De 16 groepssessies zijn op vrijdag. Bij interesse neem contact op. In deze groep is nog plek voor enkele personen. Wilt u eerder aan de slag? Dat kan op dit moment alleen met 1 op 1 coaching.

 

In januari 2023 is de 7e groep gestart met het Coaching op Leefstijl (CooL) programma vanuit TriSmiles. In een groep is plek voor maximaal 12 personen. CooL is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) die betaald wordt uit de basisverzekering. Je betaalt ook geen eigen bijdrage. 

 

Voorwaarden om mee te doen

  • Ik werk alleen met cliënten die zelf bereid zijn om de leiding te nemen en ECHT willen veranderen.
  • Daarnaast moet je een BMI hebben tussen de 25 en 30 met aanvullende risicofactoren, zoals verstoorde bloedsuikerspiegel waarden of verhoogde kans op hart- en vaatziekten. 
  • Of een BMI hebben boven de 30 en dus ernstig overgewicht.

Inhoud programma

Het is een 2-jarig programma gericht op voeding, beweging, slaap, ontspanning en mindset verandering. Het doel is een gezondere leefstijl en gewichtsverlies. Het CooL programma bestaat uit 6 individuele gesprekken en 16 groepssessies, verdeeld over 2 jaar. De eerste 12 maanden zijn het meest intensief, de overige 12 maanden staan in het teken van de nieuw geleerde gewoonten te blijven volhouden.

 

Wil jij ECHT veranderen?

Er wordt gestart met een intake. Ik vind het heel belangrijk om te werken met cliënten die ECHT met zichzelf aan de slag willen en bereid zijn hier 2 jaar in te investeren. Ook moet jij je aan anderen in de groep open willen stellen. Dan levert het programma ook echt iets op. De intake is daarom voor mij erg belangrijk. In de intake bepalen we samen of dit programma geschikt is voor jou. Het programma wordt georganiseerd en uitgevoerd door mijzelf: Rina Zijgers, leefstijlcoach bij TriSmiles. Ik werk samen met fysiotherapiepraktijk Isokin.

 

Waar en wanneer?

Het CooL programma wordt uitgevoerd in het gezondheidscentrum van Isokin aan Jean Monnetpark 23 in Apeldoorn. De volgende groep die start in mei is op de vrijdagochtend van 11.30 tot 13.00 uur. Heb je interesse in de groep? Neem contact op. Er zijn maximaal 12 plekken beschikbaar. 

 

CooL bewezen effectief

CooL is een bewezen effectief programma en bedoeld voor mensen die gemotiveerd met hun leefstijl aan de slag willen. Het Expertisecentrum Leefstijlinterventies en KABIZ zien erop toe dat de uitvoerders voldoen aan de voorwaarden van het programma en gecertificeerd zijn en blijven.

 

Verwijzing van de huisarts

Een verwijzing van de huisarts is nodig om deel te mogen nemen en in aanmerking te komen voor een vergoeding van de zorgverzekeraar. 

 

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met mij op. 

 

 

NB. Naast CooL kun je ook bij mij terecht voor 1 op 1 coaching. Vind je het niet prettig in een groep, dan is dat misschien iets voor jou.