CooL - Coaching op Leefstijl

Groepscoaching betaalt door de verzekeraar


Video waarbij Rina iets meer vertelt over CooL!

De intakes voor de volgende COOL groep starten begin januari 2023! Bij interesse neem contact op. Er zijn nog een paar plekken vrij.

 

Inmiddels zijn er 6 groepen gestart met het Coaching op Leefstijl (CooL) programma vanuit TriSmiles. De intakes van de volgende groep starten januari 2023. Er is plek voor maximaal 12 personen in de groep. CooL is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) die betaald wordt uit de basisverzekering. Je betaalt ook geen eigen bijdrage. 

 

 

Voorwaarden cliënt

  • Ik werk alleen met cliënten die zelf bereid zijn om de leiding te nemen en ECHT willen veranderen.
  • BMI tussen de 25 en 30 en aanvullende risicofactoren, zoals verstoorde bloedsuikerspiegel waarden of verhoogde kans op hart- en vaatziekten.
  • Ernstig overgewicht met BMI boven de 30

Inhoud programma

Het is een 2-jarig programma gericht op voeding, beweging, slaap, stress, energiemanagement, timemanagement, vitaliteit en ontspanning. Het doel is een gezondere leefstijl en gewichtsverlies. Het CooL programma bestaat uit 6 individuele gesprekken en 16 groepssessies, verdeeld over 2 jaar. De eerste 10 maanden zijn het meest intensief, de overige 14 maanden staan in het teken van de nieuw geleerde gewoonten blijven volhouden.

 

Wil jij ECHT veranderen?

Er wordt gestart met een intake. Ik vind het heel belangrijk om te werken met cliënten die ECHT met zichzelf aan de slag willen en bereid zijn hier 2 jaar in te investeren. Ook moet jij je aan anderen in de groep open willen stellen. Dan levert het programma ook echt iets op. De intake is daarom voor mij erg belangrijk. In de intake bepalen we samen of dit programma geschikt is voor jou. Het programma wordt georganiseerd en uitgevoerd door mijzelf: Rina Zijgers, leefstijlcoach van TriSmiles. Ik werk samen met fysiotherapiepraktijk Isokin.

 

Waar en wanneer?

Het CooL programma wordt uitgevoerd in het gezondheidscentrum van Isokin aan Jean Monnetpark 23 in Apeldoorn. Deze groep start op de vrijdagochtend van 9.30 tot 11.00 uur. Heb je interesse in de groep? Laat het me weten. Er zijn maximaal 12 plekken beschikbaar. 

 

CooL bewezen effectief

CooL is een bewezen effectief programma en bedoeld voor mensen die gemotiveerd met hun leefstijl aan de slag willen. Het Expertisecentrum Leefstijlinterventies en KABIZ zien erop toe dat de uitvoerders voldoen aan de voorwaarden van het programma en gecertificeerd zijn en blijven.

 

Verwijzing van de huisarts

Een verwijzing van de huisarts is nodig om deel te mogen nemen en in aanmerking te komen voor een vergoeding van de zorgverzekeraar. 

 

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met mij op. 

 

 

NB. Naast CooL kun je ook bij mij terecht voor 1 op 1 coaching. Vind je het niet prettig in een groep, dan is dat misschien iets voor jou.